Monday, August 24, 2009

FAMILY TRIP 2 TGANU - juL'09 (PART 1)




7, 8 , 9 Ogos 2009.
Hari khamis , jumaat sabtu dan ahad…. Family buat plan nak pi pantai timur.. entah la tetiba jee nak kesana. Rasa macam malas nak ikut..lagipun jefry masih batuk dan selsema… sekarng ni jerubu tambah lagi virus H1n1 lagi aku tambah risau….
Tapi suami nak pergi juga.. katanya dia tak pernah pi sana… emmm tawakal je la…


7 ogos 2009.. Khamis.

Hari ni mak dah ambik cuti... atta lak masih pi keje. Katanya hari ni sepatutnya dia half day jer... tapi cuti bos belum approved. Pukul 10pg camtu attan call.. dia kata boss dah approve cuti..so mak kena kemas kemas nak pi ikut atok pusing Malaysia… huh huh huhhh. mak hantar adik umah ibu noor. Dapat gak mak berkemas..satu apa pun tak siap lagi..baju beg,..semua ntah ke mana… apa la punya plan last minute. Mak ingat takmo anta adik umah ibunoor tapi adik asik merenget jee tengok mak kehulu ke hilir berkemas dan biar adik terbaring sorang.. adik nak mak dukung…? Fuhhh macam ni bila mak nak siap kemas? Nanti lambat sampai umah atok.

Tengah hari nanti mak ambik..kita balik umah atok kat raub dulu. Siap kemas umah skit dan pack barang,.. atta balik pukul 1. terus je susun barang dlm kete..siap siap semua mak ambik adik … terus je pi momlittleones.com. beli re-used ice pack..nanti nak letak susu adik… cepat basi kalau takde ice.. adik lak minum susu mak tapi.. takmo direct feeding. Bagi mak double work… takpe la yg penting minum susu ibu… teruk juga jln nak ke sri kembangan nihhh selalu je sesak… lepas dapat reused ice pack terus direct balik raub…
Sampai raub dalam pukul 4 gitu, tapi atta nak tgk lot tanah idamannyaa... ok juga..cantik kat kawasan bukit. Atta nak beli ke? Buat umah utk mak yeee…udah lee jom balik umah atokkk 10 minit lagi sampai leee.

Sampai umah atokk ..mak letih betul..hari ini 15 syaaban mak posa sunat 15 syaaban. Sbb tu penat skit. Lagipun ini kali pertama posa selepas anak mak ni lahir. Makngah masak nasi dagang... pak usu lak beli durian.. saba je laa... buka posa rupanya aku tak larat nak makan. Punnnn kenyang. Siang tu rasa macam tak cukup.