Monday, September 12, 2011

sekincan ikan bakar


aku yang menulis...

salam semua.. macam mana raya.. dah berisi lagi ke? naik skit takpe.. jgn banyak sangat.. jom kita plan plan.. ari tu kita ada pi sekincan ikan bakar sedap dan bertepatan dgn atkins.. ada masa pi la cuba....paling best ikan bakar.. memang favorite kau .. ari tu pi sekincan.. bolah tahan gak harga nya..
tapi sesuai la dgn tekak.. tapi ari ari takleh dtg sini.. nanti kuruss poket..
wakakakaaaa

tapi aku ni kira dah masuk zon melanggar pantang larang atkins.. cuma mgada gada sendiri.. contol makan kooo..
aku tak tau sendiri gemuk sendiri jawap..
takmo diett sendiri salah..
memang kena displin...
tapi ngapa leoas raya ni pun masih ada yg kata slimm dari dulu.. lahai kembang la aku nanti... bila orang kata kurus.. suka.. berkobar kobar nak kuruus..
naik penimbang tuu ada la turunn walaupun tak banyakk
tapi tanya hati.. dulu aku gemuk penimbang naik skit skit kan? so aku turun pun skit skit la.. jangan paksa...
sbb diet tu bukan control makan sehari dua... tapi displinkan apa yg anda makaan selamanya... ingat selamanya.. jadikan amalan.. baru la berat mantain..
klau tak macam yo yoo... bulan ni turunnn.... bulan depan naik semula..
pernah hadapinya? tanya diri...? betul kan? kita control makan sbb nak kurus jee bukan nak makan mcm tu selamnya... bila sampai target kita kembali pada tabiat makan macam sebelumnya.. so bdan pun naik la..

apa ornag kata kita pendam keinginan nak makan apa yg kita suka.. bila dah kurus je..kita lepaskan keinginan kita.. salah tu.. sepatutnya gunakan mind kita.. untuk tidak suka pada apa yg mengemukan dan suka pada makanan sihat. jdi kes balas dendam untuk makan benda utk tambah berat tuu akan hilang. jadi kita biasa makan yang baik je. yg sihat dan yg kurus..
sekali sekal takpe la.. tapi jangan la cakap sekala sekala tu setiap hari.. macam tu sampai kiamat pun tak boleh control badan..
jadi biasakan makan macam diet.. happy dan kita amal..
lagi satu teman teman.. jangan la menghabiskan duit ke tempat pelangsingan + beli ubat kurus + lain lain ... sumpah membazir...
sbab apapun asanya tetap sama .. mereka akan sediakan anda menu yang anda kena ikut.. mereka akan sediakan aktiviti yang anda tetap kena buat ..klau tak nmereka kata salah anda!!!
so ask yourself..kalau rasa tak boleh kawal.. better don't waste duit..
klau setakat control makan ..baik control diri sendiri..
cari website yg bagus.. faham laa yg anda boleh dan tak boleh makan..
takyah bazirkan duit.. lets doo it.. GOOD luck.